Bewindvoering

Bewindvoering kan door de rechter worden ingesteld als vaststaat dat iemand zelf onvoldoende in staat is om zelf zijn vermogensrechtelijke belangen naar behoren waar te nemen. Het gaat dus om de financiën, en de maatregel is ervoor om het vermogen van de onderbewindgestelde te beschermen.

De bewindvoerder krijgt daartoe de beschikking over het vermogen en mag dat voor de rechthebbende beheren. Soms is het puur bescherming, in een situatie waarin iemand helemaal niet meer omkijkt naar zijn bank, de post, rekeningen, enzovoorts. Soms gaat het om schuldensituaties waarin mensen de weg eruit niet meer zelf kunnen vinden. In beide gevallen neemt de bewindvoerder de financiële huishouding over middels een beheer rekening waarvan alle inkomsten en uitgaven worden gedaan, en een leefgeldrekening, waarop de klant zelf geld krijgt voor boodschappen, kleedgeld, enz.

Informeel

Atisha Bewindvoering is informeel als het gaat om de omgangsvormen, we zijn allemaal mensen en of het goed of slecht met je gaat is niet alleen je eigen verdienste. Iedereen verdient een menswaardige vertegenwoordiging als het tegenzit.

Verantwoordelijk

We beheren de financiën van mensen en behartigen hun persoonlijke belangen. Dat is een grote verantwoordelijkheid die we dan ook heel serieus nemen. Maken we fouten dan mag je ons daar op aanspreken.

Correct

Wat we doen, moet goed gebeuren. Daarbij hebben we met veel instanties en organisaties van doen. We leggen vast wat we doen en verantwoorden wat we doen.

Op zoek naar relevante formulieren of andere downloads? We hebben ze voor je op een rij gezet.

Contact opnemen

Heb je een vraag of opmerking? Neem contact met ons op.

Adres

Prinsenweg 5, 6584 AZ Molenhoek

Telefoonnummer

024 – 351 05 46

E-mailadres

Gebruik hiervoor het contactformulier

    Velden met een * zijn verplicht

    Scroll naar boven