Curatele

Curatele is de meest vergaande wettelijke beschermingsvorm voor mensen die als gevolg van een geestelijke stoornis, verkwisting of gewoonte van drankmisbruik niet zelf op kunnen komen voor hun eigen belangen.

Door de curatele wordt je handelingsonbekwaam om zelf rechtshandelingen te verrichten. De curator neemt dit over, de curandus kan alleen die handelingen verrichten, die de curator goedkeurt. Dat klinkt heel heftig en dat is het ook. Tegelijkertijd zal de curator hier altijd zo terughoudend als mogelijk is mee omgaan, de curator mag immers ook niet verder ingrijpen dan noodzakelijk is om nadeel voor de curandus te voorkomen.

Informeel

Atisha Bewindvoering is informeel als het gaat om de omgangsvormen, we zijn allemaal mensen en of het goed of slecht met je gaat is niet alleen je eigen verdienste. Iedereen verdient een menswaardige vertegenwoordiging als het tegenzit.

Verantwoordelijk

We beheren de financiën van mensen en behartigen hun persoonlijke belangen. Dat is een grote verantwoordelijkheid die we dan ook heel serieus nemen. Maken we fouten dan mag je ons daar op aanspreken

Correct

Wat we doen, moet goed gebeuren. Daarbij hebben we met veel instanties en organisaties van doen. We leggen vast wat we doen en verantwoorden wat we doen.

Op zoek naar relevante formulieren of andere downloads? We hebben ze voor je op een rij gezet.

Contact opnemen

Heb je een vraag of opmerking? Neem contact met ons op.

Adres

Prinsenweg 5, 6584 AZ Molenhoek

Telefoonnummer

024 – 351 05 46

E-mailadres

Gebruik hiervoor het contactformulier

    Velden met een * zijn verplicht

    Scroll naar boven